5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni kapısı

Wiki Article

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler bağırsakin bile merak ediliyor olur.

Yangın merdiveni bapsı, bir yangın durumunda insanoğluın binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.

Yangın bapları kullanma vadiına göre, rengine için ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan prototip sınıflandırması adidaki gibidir

Yangın bapları hassaten yangın esnasında kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile vacip mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir sair öge ise güvenlik hesabına ihtiyaç duyulan şişatır contalardır.

– İçeriden açılabilen lakin dışarıdan açılamayan yangın kapıları olup uğruluk ihtimalini ortadan kaldırır.

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Kaçış yolları, bir kuruluşnın rastgele bir noktasından arazi seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Servis merdivenleri kullanılamaz hale gelir. Ayrıca çevre akışının en çokça olduğu alanlar olduğu dâhilin servis merdivenleri binalardaki yangının çok elan hızlı büyümesine münasebet olabilir.

Tasarım gereği yangın bapları her zaman kapalı tutulur, kendiliğinden kapanma özellikleri vardır ve boş tutulması yangın mevzuatına bakarak çoklukla güvenlik kurallarına hilafdır.

Yetişkin binalarda yeğleme edilmesinin sebebi ise yangın eskiden telaşlanmadan basit kaçılabilmesi içindir. Okul, hastane ve otel gibi alanlarda yangına dayanıklı bedduaşap Yangın kapısı firması kapılar kullanılmaktadır. Bu alanlarda ıztırari olarak kullanılmaktadır. Yatakhanesi olan kuruluşlarda tasarrufı olabildiğince önemlidir. Yangına dayanıklı kapılar aksesuarlar ve özel paneller kullanılarak üretilir. Yangına ve güçlü sıcaklığa dayanıklı olan bu paneller kapı içlerine yerleştirilmesi ile Yangın kapısı oluşturulur ve bu kapılar meslek kurtarmaktadır.

Yangın Merdiveni Bapları Ne Olmalı? Binanızın pasif yangın tehlikesine karşı önemli bir parçbirliı olan yangın merdiveni kapıları, salt bir tahliye aracı olarak hizmet alması haricinde aynı zamanda duman ve alevlerin içerdeki vesair alanlara erişmesinı da engeller.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar medarımaişetlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıya Yangın kapısı istanbul dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride mahsur kalabilir.

Kanatlar süresince şayan yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için dayak plakaları mevcuttur.

Report this wiki page